Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: EXO NEXT DOOR REVIEW

Friday, May 29, 2015

EXO NEXT DOOR REVIEW

Assalamualaikum semua.


So semalam baru saja habis cerita EXO NEXT DOOR . Yes, peminat EXO sila baca review ni. Actually aku ni bukan peminat setia EXO , aku cuma tau lagu GROWL je. Yang lain ? Kelaut je semua. Tapi, aku kerja Part time kat station bus and to be honest, memang bosan duduk tunggu orang beli tiket! Errr.. Then, aku selalu usha anak boss aku,selalu sangat buka cerita EXO NEXT DOOR. Adik perempuan aku dengan sepupu aku memang ada tengok cerita ni , tapi tak menarik minat aku sangat masa tu. All of sudden , aku jadi peminat setia D.O dengan Chanyeol . Omaigosh!

Sweet sangat them olls. Scene cerita tu memang sopan , tiada unsur lucah or se*ks  and anything yang boleh merosakkan pemikiran kanak-kanak zaman sekarang. Just a simple loving story. Pandai ye penulis skript!!!! And pandai syarikat S.M promote Exorians ni , Walaupun tak semua yang berlakon. Hewhew~




Cerita ni for some reason mengubah pandangan aku kepada D,O . Somehow he looks adorable, reliable, caring and sweet. Setiap kali dia senyum , i was like  '' Homaigash, abang D.O senyum kat aku la, maluuu '' Okay nampak macam pompuan prevert je  . Please abaikan :D


Satu lagi yang menarik minat aku ialah the main character, INCHEON GAL . Nama pelakon sebenar ialah MOON GA YOUNG . Dia comel sangat and sesuai untuk Chanyeol. Paling terkejut dia sama umur dengan aku!!!!!! What ??!! Kalau nak dibandingkan dengan aku, need lot of improve really :(

And even more surprise , dia ada berlakon cerita heartstring yang Park Shin Hye and Yonghwa berlakon tu, Ciss, dia nampak muda kat dalam cerita ni, patut la aku tak perasan langsung.

For the conclusion, cerita ni sangat best and funny. Mulai sekarang i am officially in love with this girl , as well as EXO . 

Will be missing you INCHEON GAL T.T



Mesti la tak lupa nak mention hubungan antara Sehun dengan adik Incheon Gal. Nampak Gay, yes! Tapi dorang la paling banyak buat scene lawak, lagi-lagi ending last sekali, bayangkan aku ketawa berdekak dekak sensorang kat dalam bilik, mesti jiran aku fikir we olls ni ada bela saka. >.<



serious dorang dua ni memang sesuai berlakon sama-sama. Hehee, i know , i know ,.. mesti rindu kan?

Cerita ni kan , it's telling something! Kita semua tahu yang Kris and Luhan keluar daripada group.. And cerita ni macam related to this, i don't know how explain, Just feel like that.




Haaaaa,,, tu je yang aku nak cakap.. papehal tengok je okay cerita ni .Untuk sesiapa yang nak tengok Semua Episod EXO NEXT DOOR boleh tengok kat Youtube. :D

See you , till we meet again .

THANKS FOR STOPPING BY! :)

2 COMMENTS:

  1. saya pun baru je habis tengok cite ni tadi. bagi saya jalan cerita agak bosan sikit hahaha. sbb sekejap sangatlah cite dia T__T suka dgn watak sehun dlm cite ni. saya pun gelak kat ending dia tu xD friendship diorang ni sweet sangatlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa.. kan,cepat sangat cerita ni!! Kalau cerita ni lagi lama lagi bagus :(

      Delete

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D