Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: RINDU NENEK :"(

Friday, May 29, 2015

RINDU NENEK :"(

Assalamualaikum


Puasa nak dekat , and seterusnya raya is coming soon. Bila cakap pasal raya , mood raya tu memang dah lama hilang., since my grandmother all sudden got strock. Dalam banyak -banyak sedara mara, she is the the person i love the most. Caring, happpy , always smile, kadang-kadang anoyyed, but itsokay :D And yang paling penting sekali, she love us all. Setiap kali we olls sekeluarga datang singgah, dia mesti hidangkan air, masak untuk we olls, haihh, really miss that moment :'(

Bila fikir balik kenapa la aku dulu tak menghargai setiap detik aku dengan dia. Regret . But aku selalu nak tebus kesalahan aku tu dengan sentiasa doakan untuk dia, visit her always , and aku lega sikit bila makcik aku ambil bibik untuk jaga nenek, bibik tu selalu ajak berbual ( walaupun nenek tak paham apa-apa ) HAHA...

Sejak kebelakangan ini, nenek memang selalu panggil nama aku sampai nama lain dia tak sebut pun. Bayangkan perasaan makcik yang jaga dia setiap hari, sedih oo mak sendiri tak kenal anak dia, tapi nama cucu yang disebut, oh well.. Sorry makcik ku ~

I REALLY MISS HER.


Gambar tahun lepas masa jaga nenek kat hospital. Yes , i am the first person yang jaga dia masa kat hospital. Please abaikan muka yang minta smackdown tu ye. Masa ni nenek tengah tidur so why not aku pun acah-acah tidur juga kan? Why not :p

Nenek aku senang cerita tengah mengalami kelumpuhan badan sementara, *bukan fakta sains sebenar  ye, ayat ini direka semata-mata. * The whole body susah nak gerak, nama pun strock, tangan kanan je yang boleh gerak, itu pun kena ikat tangan dia kat tepi katil. Why? Nampak kejam kan? " Biar jela dia bergerak dengan bebas!" "  Jangan layan dia macam binatang " Haa, ada kat orang terfikir ayat tu? Takde? takde? Syok sendiri je aku ni :p

We have to tie her hand. Nenek aku tak boleh makan pakai mulut , so the only way to feed her by using a tuib through her nose. Hari-hari makan minum air susu je , so kalau muntah pun muntah susu . Err,, lets not talk about this okay. Function kena ikat tangan dia sebab tangan nenek ni memang licah abihh, sebab tu la dia mampu jaga 11anak! Waktu sakit pun suka sangat tangan tu meliar cabut tiub kt hidung dia tu  , Then bila dah cabut tu dia akan senyum dengan lebar selebarnya. Amboi pandai ye nekk~

Yela, tak boleh salahkan nenek juga sebab kita pun akan buat benda yang sama, bayangkan benda kecil termasuk dalam hidung pun kita cam apa ntah, inikan sumbat tiub ke hidung. Taknak kena macam tu. its suck T.T

Well, tujuan aku tulis entry berkenaan dengan nenek ialah aku nak minta uolls please tolong doakan kesihatan nenek aku, sebab aku nampak dia semakin lama semakin teruk. Is really painfull to see that. Wish she all the best, okay ?

Sekian, 

cucu yang rindukan neneknya,
RAIHANA RAMLAN


THANKS FOR STOPPING BY! :)

2 COMMENTS:

  1. semoga nenek awk sembuhh sgeera dear... ,em.. me too..agak close dgn nenekk..even nenek bhsa kasorrr, ahhahaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D