Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: Secretary for the first timee??!!

Saturday, May 09, 2015

Secretary for the first timee??!!

Assalamualaikum. 

Aku ambil course architecture and sekarang ni aku tengah part-time as a secretary?? Jauh betul ye aku melompat daripada utara ke selatan. hehe..

Alhamdulillah, memang sangat-sangat bersyukur sebab diberi kerja walaupun cuma seminggu. EMPOWER ECER setuju nak ambil 3 orang perempuan untuk part-time. Actually harini hari first aku kerja and i had to admit, memang penat kerja sebagai secretary. Boss aku ni cari pekerja sebab them olls  tak cukup tangan nak handle hari Convo pada 16 Mei ni. Ada 400 peserta yang perlu dicall, berlambak fail yang perlu disusun and a lot of important things to do. Aku ambil masa separuh hari untuk 200 orang. Nasib baik ada seorang kakak masuk sekali dengan aku, so takde la penat buat kerja sorang-sorang kan? 

Well, nothing easy right? Aku call semua orang dalam list untuk confirmkan kedatangan them olls. Penat nak layan sorang-sorang. Nasib baik yang masuk sama dengan aku tu, or i should call kak Bella memang ambil Diploma Sains Kesetiausahaan , so dia familiar dengan cara kerja di ofis, palaagii , follow jelaa dia. Well, you can't expect for an architecture student to do that right? Kerja we olls ni melukis pagi siang malam tengahari. melukis melukis and melukis.



Kerja start pada pukul 9.00 pagi and end pada 6.00 petang. gaji please??

well...
...
..
.

Cuma rm20 sehari, and aku still bersyukur kerana aku mampu cari duit aku sendiri tanpa susahkan parent aku. Alhamdulillah.


Boss aku, Encik Zarif and Encik Arif ( bukan kembar ye ) memang baik sangat-sangat,  them olls risau we olls kerjaa berlebihan sampai penat. geram pulak sebab aku datang untuk kerja, bagi je kerja kat aku walaupun banyak. Aku tak suka lengahkan kerja aku. Tangan aku memang dilahirkan untuk buat kerja. Cehh!

Orait then, i am too tired! Serious need a lot of rest.  see you guys soon.


Lots of love,
Raihana binti Ramlan.

THANKS FOR STOPPING BY! :)

3 COMMENTS:

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D