Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: Timbang Berat Blog

Wednesday, May 27, 2015

Timbang Berat Blog

Assalamualaikum semua.


Nak tau something la , agak-agak berat tak blog aku ni , bila uolls buka blog aku , it take how long just to open this damn blog?? And bila fikir balik , uolls rasa berat tak blog uolls tu? Kita mesti la tak nak readers kita tunggu masa yang lama untuk blog kita ni kan ? So , aku ada satu cara untuk check and timbang berat blog kita ni. Easy step so make sure to use it :D

Here are the steps :-



 So bila dah buka je website ni , tekan website speed test.

 Then masukkan url blog uolls and tekan start test.


 Nah engko , sila terkejut dengan berat blog uolls. hehe :D


 Kalau uolls scroll ke bawah , dia ada provide report and files .



 Nanti uolls baca apa penyebab blog tu jadi berat. Then muhasabahkan diri.

This icon number is credit to WANASEOBY.COM who is a role model to me :D

Sekian , 

Most love,
RAIHANA RAMLAN.

*P.s : Sebagai tanda terima kasih , nak minta sumbangkan kat personal saving aku ni  . Tak sudi tak apa, sobss T.T






THANKS FOR STOPPING BY! :)

0 COMMENTS:

Post a Comment

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D