Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: CHECKLIST SEBELUM BALIK POLITEKNIK

Friday, June 12, 2015

CHECKLIST SEBELUM BALIK POLITEKNIK


Assalamualaikum semua,
customers always right? Aku cuba nak pegang kepada ayat ni, but i don't think i can really do that. Memang la bila kita bisness, kita kena sentiasa patience and calm, walaupun dorang makin hamun kita ke apa kan? That's the first rule to be a successful bisnesswoman. Aku cuba nak buang perangai aku yang fikir 'always right' ni. Aku perlu calm and terima sahaja semua bala yang menimpa aku. Sometimes problem yang menduga kat kita ni pasti ada hikmah or pengajaran and i attempt to accept that. Ecehh, this is so not me. Kalau aku yang dulu , sorry to say aku akan maki hamun jampi serapah semua aku dah hembuih dah. But, not todayy and will not in the future.:D


BTW, Minggu depan dah nak balik Selangor and aku taktau la perasaan aku ni macam mana. Aku taktau nak hidup macam mana lagi, or jadi diri aku yang macam mana lagi. or aku patut jadi macam mana. Okay semua ni sama je maknanya kan? :p

So i make a checklist just to ensure that everything will be okay :-


  • Baju and yang lain ( ni belum kemas lagi, lek luu.. )
  • Barang untuk ke kelas ( ni dah 50% settle )
  • Barang rumah sewa ( urm, kalau nak fikir nanti je boleh? HEHE )
  • Kasut ( haaa, tak cukup duit nak beli kasut baru ..sobsssobbss )
  • Transport gi kelas ( belum fikir lagi, maybe basikal sebijik ke apa, wait and see )
  • Duit.. haa ni yang aku paling malas nak pikir. Damn.
  • Pakwe.. err, no comment :D
  • Settlekan berkenaan dengan rumah aku ( Coming soon. )
  • Beg. Baru je beli tadi. YES!
  • Laptop, ( kena dowload mana yang patut )
  • Jumpa kawan lama, insya-Allah :D
  • Spend time mana yang mampu dengan nenek. ( Tengah usahakan )
  • Cari baju baru. Eeeerrr, perlu ke tak ni eh?
  • Makan sebanyak mana yang aku kena! Haaa, ni memang wajiib :p
  • cari charger baru. 
  • Jahit baju aku yang koyak, Ni kena buat!
So far, ni checklist yang aku kena buat. In Sha Allah aku settlekan secepat yang mungkin sebelum balik sana. Amin~



THANKS FOR STOPPING BY! :)

0 COMMENTS:

Post a Comment

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D