Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: MAYBANK2U FAKE?

Saturday, June 13, 2015

MAYBANK2U FAKE?


Assalamualaikum semua,
Tadi macam biasa waktu hari sabtu and ahad aku memang akan transfer duit guna Maybank2U kepada Boss aku untuk duit Casing Phone. Tapi harini ni memang lain sikit. Aku cuak boleh tahan dalam 30 minit macam tu juga ahh, macam kucing hilang anak macam tu.



For those yang memang dah biasa guna Maybank2U akan tau yang pihak Maybank2U akan hantar mesej untuk nombor TAC. Aku buat macam biasa, dengan teliti sebab ni berkenaan dengan duit orang right? Lepas je aku dah habis settlekan Transfer tu , aku buka la mesej yang Maybank2U tu bagi tadi, masa tu la aku sedar something. Biasanya kalau maybank2U akan bagi mesej nombor menggunakan 66628 tapi kali ni nombo yang lain keluar. Nombo dia panjang sikit and depan dia ada tulis +9*********. Siapa tak cuak oo kalau jadi problem macam ni.

So, aku check la balik betul ke tak Page Maybank2U yang aku buka tadi. Memang betul pun aku buka page yang betul. Alhamdulillah. So, tanpa buang masa aku dail nombor Maybank Center and tanya .

Macam ni perbualan aku dengan pekerja tu.

"Assalamualaikum, Encik. Saya nak tanya berkenaan dengan Maybank2U. Tadi saya hantar Nombor TAC, tapi yang bagi mesej tu nombor yang lain, bukan nombor yang biasa bagi mesej "
"Puan guna Maxis ke? Sebab maxis ada problem dengan line. So, kalau ada problem macam ni, kami akan hantar mesej dengan nombor backup kami"
"Ohyeke, so memang tak ada problem ye dengan nombor dan mesej tu?"
"Ye, tiada ,cik manis " ( ok ni memang saja nak tambah, hahaaa.. )


Yes , perasaan lega tu memang ada .Alhamdulillah . Semoga tak ada problem jadi yang boleh menimbulkan masalah yang teruk. Amin :)

Sekian,
RAIHANA RAMLAN.


THANKS FOR STOPPING BY! :)

0 COMMENTS:

Post a Comment

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D