Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: NUTELLA FILLED CHOCOLATE CHIP RECIPE.

Saturday, July 11, 2015

NUTELLA FILLED CHOCOLATE CHIP RECIPE.


Assalamualaikum semua,
Harini aku nak share satu recipe biskut yang sesuai hidang untuk raya yang will be coming soon next week, and its really look delicious! :/



The ingredient :-

220g unsalted butter , softened ( 1cup )
¾ cup of brown sugar,packed
1cup of white sugar/granited sugar
2eggs
1 tsp of vanilla
3½  cups of plain flour
1½  tsp of salt
1 tsp of baking soda
1½  cup of chocolate cips
1jar of nutella or any other kind of jam :)

Method :-

1. Preheat oven kepada 180 C dan doublekan 3 trays dengan baking paper.

2. Guna electric mixer , campurkan butter , gula merah dan gula  . Tambah telur satu persatu, sebatikan dengan baik, then , tambah vanilla.

3. Tukarkan mixer kepada "low speed" sebab kita akan letak tepung , garam dan baking soda , campurkan semua sehingga semuanya sebati. Akhirnya , masukkan chocolate chips.

4. Guna cookie scoop atau ice-cream scoop , ambil dough tu dan letak ke tangan. penyekkan sehingga menjadi leper. Letak nutella ataupun jem lain di tengah-tengah dough tu , dan bentukkan dough tu menjadi bulat. Pastikan nutella tu tertutup untuk mengelakkan daripada terkeluar bila masak nanti

5. Masukkan dalam oven dan bakar selama 10 minutes , sehingga cookie tu menjadi keemasan .

6.Hidang :D


Tak paham penerangan kat atas tu? Meh tengok youtube kat bawah ni



THANKS FOR STOPPING BY! :)

6 COMMENTS:

  1. Resepi ni mengundang ibu menyusu berbuka di siang hari ni hahahhaa

    Jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, jangan! Nak dekat raya nanti baru buat!!!

      Delete
  2. Assalamualaikum..hai2

    Saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    jemput singgh blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ig @nurnasuha96_

    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D