Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ. Ƭнɛ αиα'ƨ σғғιcιαℓ βℓσɢ.: " AKU NAK MENGALAH KE? "

Tuesday, November 24, 2015

" AKU NAK MENGALAH KE? "

Assalamualaikum semua,

Haih, entah kenapa rasa down sangat-sangat sejak kebelakangan ni, nak kata putus cintaq tak juga , gaduh tarik rambut dengan bestfriend tak juga , berebut harta dengan sedara sendiri pun bukan . Tak sangka satu pertandingan mampu buat aku rasa down, rasa fruss menonggeng ( dengan cara yang sopan ) and rasa nak nangis banjir satu bandar ni. Hahah, okay obviously nampak over.


Sebagai seorang pelajar arkitek , aku rasa rugi sangat-sangat tak join competition ni , since takdela susah melebihi tahap aku. Competition ni bukan under poli and semua pelajar boleh join , maksud semua pelajar which means diploma , ijazah , master etc. And aku ni cuma budak politeknik yang baru je nak masuk semester 4 . Aku belum cukup pengalaman and belum banyak ilmu kt dada lagi. So how to win this one ??? T_T

Fruss la wehh! Tengok la hadiah dia! Kemain banyak , boleh support hidup aku setahun, right? Since the prize is that great, eventually people will get interested kan? Peluang tipis! Sobss.

" Aku nak mengalah ? "

Terdetik rasa nak mengalah, tapi rasa rugi sebab aku nak cuba biasakan diri hadapi cabaran yang besar macam ni. Kenapa? Dunia tak sesenang apa yang kita bayangkan. Makin lama makin susah. And hopefully aku akan latih diri jadi lagi berani nak buat benda yang aku cuba nak elakkan. So, no way la aku nak mengalah , aku cuba try walaupun cuma harapan palsu, and benda ni akan jadi memory yang sweet sangat sebab aku dah try sedaya upaya. Hehe, penat tau tak perah otak bagi kasik idea tu kuaq , tu pun merapu je design aku buat . Hahaa

New life goals!

Tinggal beberapa hari je deadline competition tu, and khamis ni aku nak kena gerak selangor . Minggu depan aku nak mula semester baru , and a new journey of life. Fuuu~

Bismillahirahmanirahim.

Yang benar,
Raihana Ramlan.


THANKS FOR STOPPING BY! :)

4 COMMENTS:

  1. ada ustazah tu ckp frust mnonggeng tu bagus., jgn depan orng dah la kan., huhu
    nk lg terbaik mnonggeg atas sjadah (sujud)

    tlnjur da mula tu truskn jer., mnang kalah tolak tepi jer., pngalamn yg pnting.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, betul tu,
      sy akan sentiasa ingat nasihat tu sampai bila2 :3

      Delete

Assalamualaikum. Don't forget to leave some comment here :D